Hund

Laster inn bilde
Hund som ligger på et gulvteppe med et trist uttrykk i ansiktet
Helge Johnsen

Allergi mot hund

Hundeallergi

Ved en tilfeldighet fant vi ut at vi har et familiemedlem med hundeallergi. Hvordan skal vi håndtere dette og hva skjer nå med valpeplanene våre?

Det kjennes så rart og vemodig. Det er mange følelser i sving. Hvorfor sjekket vi ikke dette tidligere? Hvordan kunne vi la det gå så langt? For dette er langt mer avgjørende om vi kan få oss hund enn alt det andre vi har satt oss inn i. Kan det ha vært at vi ikke våget å sjekke?

Det var jo så gøy å lese bøker, se videoer og forelske seg i bilder på Instagram. Sette opp regneark med budsjett. Diskutere navn og hvem som skulle gå tur. Undertegnede hadde til og med tenkt ut hvor hundesengen skulle stå på hjemmekontoret og hvor madrassen jeg skulle sove på i stua de første nettene skulle ligge.

Jeg hadde til og med undersøkt priser på nytt gjerde rundt hele tomta og hvordan jeg skulle skjule nettinggjerdet med hekk. Jeg har til og med funnet ut hvilken hekk jeg skulle ha og satt opp et grovt budsjett.

Det skulle ikke stå på noe. Vi leste bøker og hørte på podcast. Etter møtet med oppdretter fikk vi beskjed om at vi var ønsket som kjøper og at vi ville bli prioritert før de andre som hadde satt seg på liste.

Så var det den ene blodprøven. Den lille ekstra haken på et skjema. Når dere først har tatt en blodprøve kan dere også sjekke om allergi mot hund? Vi var så sikre i vår sak at vi så ikke for oss realiteten. Den ble positiv. Den viser utslag på allergi mot hund.

Det er lett å være etterpåklok. Dette burde vi undersøkt langt tidligere. Ingen skade har hendt annet enn en skuffelse over at drømmen har fått seg en knekk. For når vi har vært i kontakt med hunder så har vi ikke sett noen tegn på allergi. Men det er noe annet å klappe en hund i noen minutter kontra det å leve sammen med en. Det er stor forskjell på eksponeringen og vi vet ikke hvordan det vil slå ut på allergien.

Det første vi gjorde var å varsle oppdretter med beskjed om at vi ikke kan stå på noe liste. Det er 9 dager til termin og vi må hoppe av. Vi trenger mer tid.

I skrivende stund er informasjonen bare noen timer gammel. Vi trenger et familieråd og vi trenger nå tid på å finne ut av hvordan vi skal håndtere dette. Ikke minst trenger vi tid til å takle følelsene.

Alle planer om hund er nå satt på pause.

Trykk for å lese eller legg igjen kommentarer