Hund

Laster inn bilde
Ruuvi Station på en mobiltelefon
Illustrasjon av APP-en på en mobiltelefon
Helge Johnsen

Temperaturmåler for hunden - RuuviTag

Få varsel på mobiltelefonen

Vi vet alle at temperaturen i bilen kan bli skyhøy på svært kort tid når sola skinner. Men vet vi hvilken temperatur bilen har før vi skal på kjøretur, underveis eller ved tynt skydekke? Hva med hundehuset? En sensor vil gi oss svaret.

Å måle omgivelsene våre har blitt mer og mer viktig for at vi skal kunne ta kontroll over dem. Eller rett og slett føle oss komfortable med omgivelsene våre.

Ikke bare er jeg en dyrevenn men jeg er også svært teknologiinteressert. I 2016 var jeg med på å støttet et prosjekt på Kickstarter. Resultatet ble RuuivTag. En trådløs sensor som kan måle omgivelsene og i sanntid sende dette videre for eksempel til en mobiltelefon.

Etter dette har den fulgt med meg på ulike prosjekter i hjemmet.

NB! Dette innlegget er ikke sponset på noen måte eller godkjent av Ruuvi. Det er skrevet av en entusiast og er et tips til et produkt som kan brukes.

Laster inn bilde
Bilde av en åpnet RuuviTag
En åpnet RuuviTag

Så hva har RuuviTag med hund å gjøre?

En RuuviTag kan sende signaler via lavenergi blåtann over lengre avstander. Selv om sensoren ikke er helt vanntett så tåler den mye vær og vind. Selv har jeg brukt en RuuviTag til å varsle når lokket på postkassen er blitt løftet på. Den varsler ikke bare bevegelse men også utetemperaturen og luftfuktighet.

En RuuviTag kan plasseres der hunden skal oppholde seg.

Enhver fornuftig hundeeier setter ikke igjen hunden i en varm bil. Som jeg nevnte innledningsvis så vet vi ofte ikke så mye om temperaturen bak i bilen før og underveis av kjøreturen heller. Men det som sagt ikke bare i bilen man kan plassere sensoren, men også i hundegården, hundeburet eller i nærheten av hvor hunden oppholder seg.

APP til mobiltelefon

Ruuvi har i tillegg til å utvikle en sensor også utviklet en APP til både Android og iOS.

Laster inn bilde
RuuviStation skjermbilder

I APP-en kan man se historiske tall. Men også sette opp varsler hvis for eksempel temperaturen blir for høy eller for lav.

Er du fortsatt interessert så anbefaler jeg deg å ta en nærmere titt på https://ruuvi.com/

Laster inn bilde
Bilde av RuuviTag-annonse

Trykk for å lese eller legg igjen kommentarer