Hund

Slik velger du riktig hundebur til bilen

Hundeburkalkulator

Det er viktig at hunden er godt sikret i bilen. Anbefalt størrelse på hundebur i bil baserer seg på at det ikke skal være for stort sammenlignet med hundens størrelse og ikke for lite slik at hunden ikke har det behagelig. Hunden skal kunne snu seg rundt.

Mål fra snute til bakpart (hale ikke inkludert). Høyden til hunden er mankehøyde / skulderhøyde (hode ikke inkludert). Fyll inn størrelse til din hund under.

Lengde
Høyde

Anbefalt innvendig størrelse

Denne kalkulatoren baserer seg på tommelfingerregelen om at man tar lengden og høyden til hunden og legger til 10 cm. Det finnes svært få hundebur som passer 100% til tommelfingerregelen. Så disse anbefalte størrelsene er en retningslinje på hvilken størrelse du bør velge som hundebur til bil.

Hvis du er usikker på hvilket hundebur som passer til din bil så anbefaler vi at du tar kontakt med en faghandel hvor du kan prøve plassering og festemetoder i din bil. En rekke bilprodusenter tilbyr hundebur tilapsset sine modeller. Det finnes også produsenter som lager hundebur på mål som da blir tilpasset din bil og hund. Vi har skrevet mer om valg av hundebur i bloggen vår.