Helge Johnsen

Pappa, programmerer, fotograf

Laster inn bilde
Portrettbilde av Helge Johnsen

TL;DR

Her er en "too long, didn't read"

Navn: Helge
Kjønn: Mann
Født: 1980
Bosted: Hamar
Yrke: ScrumMaster og seniorutvikler

En litt lengre tekst om meg

Mitt navn er Helge Johnsen. Jeg er en 42 år gammel mann bosatt på Hamar. Sammen med min samboer har vi to sønner. Jeg jobber til daglig som seniorkonsulent i Inmeta AS.

Etter nesten 10 år i detaljhandelen hvor jeg klatret fra å være deltidselger på gulvet til avdelingsleder hvor jeg hadde ansvar for ansatte og budsjett for min egen avdeling så bestemte jeg meg for at jeg ønsket å følge en drøm om å jobbe med internett. Så jeg tok et nytt veivalg og endte opp som utvikler og konsulent.

Ting jeg brenner for i jobb

Jeg følger nøye med på ny teknologi og trender i den digitale verden og har et spesielt engasjement for universell utforming og tilgjengelighet på nett. Har man en funksjonshemning eller har kognitive vansker skal man kunne bruke internett på lik linje som andre. Mer og mer av viktige funksjoner og viktig informasjon er å finne på internett, og vi kan tilrettelegge dette for alle mennesker.

Har man en funksjonshemning eller har kognitive vansker skal man kunne bruke internett på lik linje som andre.

Ting jeg brenner for privat

Jeg har i tillegg en forkjærlighet for å sette sammen den digitale verden sammen med den virkelige verden, stikkordet da er: Internet of Things. Eksempel er en digital ramme som viser antall likes til en Facebookside. Flere stikkord er elektronikk som Arduino og Raspberry Pi. I skrivende stund holder jeg på med å lage mitt eget digitale kamera og en egen internettradio. Jeg skal si ifra om det blir noe av.

Frivillighet

Innimellom slagene som småbarnsfar har jeg også vært kursholder for den lokale Kodeklubben på Hamar. Her lærte jeg yngre generasjoner digital kunnskap langt utover å kunne spille Candy Crush på mobilen.

De fleste er i dag forbrukere av digitale verktøy istedet for å bruke dem til noe kreativt. Det er viktig å vise barn muligheten. I Kodeklubben gjør vi det.

Ting jeg brenner for og hobby går hånd i hånd. Mine kunnskaper om programmering og elektronikk som Arduino og Iot får jeg brukt for i Kodeklubben. Jeg liker også fotografering. Et lite knippe av bilder har jeg valgt å legge ut til fri bruk for den som skulle ønske å bruke de på nettstedet Pexels.com. De litt mer dagligdagse bildene deler jeg med familie og venner på Instagram.

Familie

Vi er en helt normal familie på fire. Mamma, pappa, og to sønner. Vi kjører stasjonsvogn og sparkesykkel.

Vi må innrømme at vi er en familie som elsker sofaen. Men vi elsker å spille fotball, sykle, svømme og klatre i trærne også. I tillegg til at vi på vinteren går på ski, bygger snøhule og hopper fra taket på hytta. Det vi ikke liker er myggstikk, brennesle og stille stunder hvor vi kjeder oss. Vi er helst aktive utendørs uansett vær. Men hvis det tordner og lyner så sitter vi i vinduskarmen og ser på.

Om dette nettstedet

På dette nettstedet prøver jeg å presentere mine kunnskaper og prosjekter jeg har arbeidet med. Enten det er mitt arbeid, ting jeg brenner for eller hobbyer. I en verden hvor "alle" sloss om oppmerksomheten og informasjon kan bli delt i bruddstykker så prøver jeg å samle det mest interessante og viktigste om meg og mitt på dette nettstedet.

Sosiale medier

Selv om jeg har samlet sammen litt på dette nettstedet så finner du meg også på sosiale medier.

LinkedIn: linkedin.com/in/helgejohnsen/
Twitter: twitter.com/sjsd
Facebook: facebook.com/helge.johnsen
Instagram: instagram.com/sjsd/