Skriverier

Tanker, historier og idéer

Den store kundebløffen

Ingenting av det jeg skriver her er nytt. Men det er akkurat såpass irriterende at det er verdt å nevne (igjen).

Kunne jeg klart meg med en dumtelefon?

Jeg kan avsløre med en gang at svare er: NEI! Men burde jeg klare meg med en dumtelefon? Det varet er litt mer komplisert. For det involverer ikke bare trangen til å ha hele verden i mine hender men en rekke andre følelser. Ikke minst samvittighet.

Wordpress som avkoblet CMS

Statisk genererte nettsteder var en trend i 2016. Det dukket opp generatorer som paddehatter. Men innholdsproduksjonen var i mange tilfeller alt for teknisk eller vanskelig for den jevne bruker.

Hamar — byen som er perfekt for selvkjørende busser

12. april 2016 foreslo jeg på Facebook at hvis ny jernbanestasjon ble plassert ved Vikingkipet så kan vi bruke dagens jernbanetrasé til en bybane eller lokaltog for regionen rundt Hamar. Her kommer en oppfølgning.

Når målet er det samme men utgangspunktet er ulikt

Hvordan klare å samarbeide i et IT-prosjekt når utgangpunktet og forutsetningen for de involverte utviklerne ikke er det samme? Tankene og spørsmålene svirrer i hodet mitt etter en kort diskusjon i utviklingen av teknologi for å utføre og sette opp prosjekter.

Bevar Hamar flyplass

Hamar flyplass står i fare for å bli historie. I takt med at nye boligområder har blitt anlagt i nærheten av flyplassen har støy vært et omdiskutert tema. Sterke krefter ønsker å fjerne flyplassen til fordel for flere boliger. Dette står i kontrast til hva folk flest ønsker og hva som er fornuftig.

Nå er jeg mest lei debatten om jernbanen igjennom Hamar

Ny jernbane med dobbeltspor mellom Oslo og Hamar. Lovnad om reisetid på knappe 1 time med hurtigtog var det å lese i lokalavisa. Jubelen sto høyt inne i meg. Samtidig så startet debatten om hvordan den nye fire felts europaveien skulle passere naturreservatet i utkanten av bygrensa.

Hvorfor jeg ga opp Stockphotos

Først av alt så er jeg hobbyfotograf. Fotografere er en lidenskap like mye som en hobby. Altså ikke en del av mitt yrke. Likevel tar jeg meg tid til å fotografere. Jeg liker å tenke på komposisjon, lys, farger og alt det som gjør fotografering gøy. Mange av mine bilder blir liggende lagret på datamaskinen min. De blir aldri vist frem til noen.

Ta i bruk Autopass-brikken til å betale parkering

Her er en forretningsidé jeg ikke kommer til å tjene ei krone på. Men som forbruker kan spare penger på. Bruk Autopassbrikka til å betale for parkering. Idéen er ikke en gang ny. Det er gjort tester og forsøk på det.

- Jeg har da ingen hemmeligheter!

Det er da samme for meg hva folk vet om meg. Jeg har da ingen hemmeligheter. Har du hørt det før? Spesielt når man prøver å snakke om personvern. Argumenter som at man ikke har noen hemmeligheter er ofte det sterkeste kortet. Men er det så enkelt? Er det greit at vi lever i en transparent samfunn hvor alle kan vite alt om alle?

Er det dette vi skal leve av etter oljen?

Prøve noe. Feile. Undre. Justere. Prøve igjen. Feile igjen. Klø seg i hode. Justere. Prøve på nytt. Få til noe. Den gode mestringfølelsen. Lære noe.