Anbefalt tilbehør til DJI Osmo Pocket

Laster inn bilde
DJI Osmo Pocket

I en jungel av godt og mindre godt utvalg av tilbehør har jeg valgt ut det tilbehøret jeg mener er det beste å starte med til DJI Osmo Pocket. Hvis du har kun kameraet og ikke noe annet tilbehør så vil jeg anbefale deg å investere i disse.

DJI Expansion Kit

Laster inn bilde
DJI Expansion Kit

DJI Expansion Kit består av enkeltprodukter du kan kjøpe stykkvis. Men prisen å kjøpe de i en pakke er lavere enn å kjøpe de hver for seg. Dette er offisielle produkter fra DJI.

Innhold

Pakken inneholder kontrollhjul (Osmo Pocket Controller Wheel), trådløs modul (Osmo Pocket Wireless Module), holder (Osmo Pocket Accessory Mount) og minnekort (32GB Samsung microSD).

Man kan selvsagt spørre seg om man trenger alt. Men prisen for kontrollhjulet og den trådløse modulen koster hver for seg mer enn hele pakken. Minnekort trenger man og selv om man kanskje har dette fra før så kan man aldri få nok minnekort.

Holder

Laster inn bilde
DJI Osmo Pocket GoPro-holder

Holderen har et spor på ryggen som passer svært mye utstyr på markedet. Det var GoPro som i sin tid innførte dette sporet som alle andre produsenter har adoptert. Dermed har man et utallig mange muligheter til å feste Osmo Pocket fordi det er en overflod av tilbehør på markedet.

Trådløs modul

Laster inn bilde
DJI Osmo Pocket Wi-Fi

Den trådløse modulen har to fordeler og en ulempe. Fordelen er selvfølgelig at man kan koble kameraet til en mobiltelefon eller nettbrett trådløst. Den lille skjermen på kameraet kan være vanskelig å se i enkelte situasjoner. Det er langt enklere å bruke kameraet via mobiltelefonen siden man får en langt større skjerm og APP-en er enkel å bruke. En annen fordel er at den trådløse modulen får kameraet til å stå stødigere på et plant underlag.

Ulempen er at modulen ikke har skruehull til kamerastativ. Man kan løse dette ved å bruke holderen nevnt ovenfor eller egen adapter for den trådløse modulen. Se lengre ned for forslag.

Kontrollhjul

Laster inn bilde
DJI Osmo Pocket kontrollhjul

Bruker man ikke mobiltelefonen hele tiden (enten direkte tilkoblet eller via den trådløse modulen) så er kontrollhjulet veldig kjekt å ha. Man får strakt to ekstra knapper og et hjul man kan styre gimbalen med. Det tar ikke lang tid før dette er favorittilbehøret.

Denne er faktsik så kjekk å ha at det skulle ikke overraske meg om DJI lager en versjon 2 av Osmo Pocket så vil den være integrert i kameraet. Antageligvis i form av en joystick.

Mobilholder

Laster inn bilde
Ulanzi mobilholder for DJI Osmo Pocket

I en jungel av mobilholdere så finnes det mange dårlige som ikke gjør nytten men heller er i retning unyttige og kanskje skadelige for både mobilen og kameraet. Av de jeg har testet og som får god omtale av andre er Ulanzi OP-1 å anbefale.

Den er delvis laget av metall og plast. Holder både mobilen og kameraet stødig og godt fast. Det er ingen fare for at de faller av.

Laster inn bilde
Ulanzi DJI Osmo Pocket holder

I tillegg har den coldshoe på toppen til å feste f.eks. ekstra lys, mikrofon eller annet utstyr som bruker denne type feste. I andre enden (altså bunnen) er det standard skufeste til kamerastativ.

Annet tilbehør

Nå føler jeg at jeg har dekket det tilbehøret du burde kjøpe med når du kjøper selve kameraet. Det er også noen kjekt å ha og kanskje nødvendig.

Mikrofonadapter

Laster inn bilde
DJI Osmo Pocket mikrofonadapter

Lyden i kameraet er overraskende god til å være innebygget. Langt bedre enn en rekke andre kameraer. Men skulle du ønske å koble til eksternt mikrofon så trenger du en adapter fra 3,5mm jack til USB-C.

I motseting til annet tilbehør man kan kjøpt til Osmo Pocket så MÅ denne adapteren være original.

Det er noen selgere som hevder de har adapter som virker men som i realiteten ikke gjør dette og DJI kan via programvareoppdateringer hindre evt. tredjepartsadaptere til å fungere. Så her er du nødt til å kjøpe original adapter.

WiFi-modulbrakett (WiFi-fot)

Laster inn bilde
DJI Osmo Pocket Wi-Fi holder

Denne er kanskje litt i overkant om du allerede bruker festet som er med i utvidelseskitet eller mobilholderen. Men det er en brakett man kan sette wifi-modulen i med skruehull til kamerastativ. De fleste jeg har sett har spor på hver side slik at den kan settes inn der hvor hurtigplaten er festet på en del kamerastativ.

ND- og UV-filter

Avhengig av hva du skal ta bilder av og hvor så kan det være kjekt med både ND- og UV-filter. De eksisterer enkeltvis eller kombinert og strekker seg i et stor prisspenn.

Med disse tipsene håper jeg du får større glede og nytte av ditt DJI Osmo Pocket.

Dette innlegget er eldre enn 1 år. Hele eller deler av innholdet kan være utdatert eller ikke aktuelt lengre.

Helge Johnsen

Dette er mitt private nettsted. Jeg jobber til daglig som seniorkonsulent i et Norsk IT-selskap. I denne bloggen skriver jeg om store og små ting som rører seg i min private verden. Bloggen består stort sett av tips, egne prosjekter og tanker. Les mer om meg her.

Har du noen tanker eller kommentarer om dette blogginnlegget så finner du meg på en rekke sosiale medier.