Batteri til Canon EOS M50

Når prisen teller

I denne videoen viser jeg et godt batterialternativ til Canon EOS M50.

Dette innlegget har to potensielle temaer som kan diskuteres i det uendelige: Hvorfor batteriet i kameraet har så lav kapasitet og hvor vidt det er forsvarlig å bruke uoriginale batterier.

Sistnevnte er grunnen til at jeg i første omgang tenkte å kjøpe originalt batteri. For skrekkhistorier om uoriginale batterier som tar fyr eller ødelegger kameraet er ikke hyggelig lesing. Når et originalt batteri med 875 mAh i skrivende stund koster så mye som 675,- så er det fristende å se på alternativer. Så jeg sjekket prisene på eBay og AliExpress. Priser som er hyggelige men gjelder batterier som ikke er originale.

Selv om det meste (antageligvis alt) i kamerat mitt, inkludert batteriet, er produset i Kina eller et annet lavkostland så betyr ikke det at de uoriginale batteriene er produsert med samme kvalitet.

Så fant jeg en norsk nettbutikk som selger uoriginale batterier produsert av Duracell. Og Duracell er jo et merkevare innen batteriverden vi alle kjenner til og som jeg stoler langt mer på enn de som selges på eBay. Batteriet har noe lavere kapasitet. Men man får 3 slik batterier til prisen av 1 originalt. Da har man totalt langt mer kapasitet med seg i lomma til en lavere pris.

Så trenger du et rimelig batteri til Canon EOS M50 (eller andre i M-serien) så anbefaler jeg deg å søke opp Duracell DRCE12.

Ja, jeg vet at de originale batteriet også varierer i pris. Men dog veldig høy pris og lagerstatusen var i skrivende / bestillende stund varierende. En annen ting som jeg ikke har nevnt er frakt. Noen nettbutikker operer med høye fraktkostnader mens andre har lave. Så med mindre du kjøper over disk så bør denne også medregnes i totalprisen.

Dette innlegget er eldre enn 1 år. Hele eller deler av innholdet kan være utdatert eller ikke aktuelt lengre.

Helge Johnsen

Dette er mitt private nettsted. Jeg jobber til daglig som seniorkonsulent i et Norsk IT-selskap. I denne bloggen skriver jeg om store og små ting som rører seg i min private verden. Bloggen består stort sett av tips, egne prosjekter og tanker. Les mer om meg her.

Har du noen tanker eller kommentarer om dette blogginnlegget så finner du meg på en rekke sosiale medier.