Boya BY-MM1

Unboxingvideo

Siden min Røde VideoMic GO ble forstyrret av wifi-signalet fra kameraet mitt og ga dårlig lyd så bestilte jeg meg en rimelig mikrofon fra AliExpress. Her har jeg en kort video hvor jeg forklarer bakgrunnen og pakker opp den nye mikrofonen.

Lyden i videoen er dårlig. Mye av det kommer av at jeg i første halvdel ikke har noe mikrofon annet enn den innebygde i kameraet.

Jeg burde undersøkt det før jeg bestilte min Røde VideoMic GO at den er følsom for forstyrrelser som wifi og bluetooth. I etterkant har jeg slitt veldig med dårlig lyd og uønskede artefakter i lyden pga forstyrrelsene. Som jeg nevner i videoen så har jeg prøvd ulike tilnærminger som å skru av wifi og bluetooth på kameraet, ulike lydkabler og til og med pakket inn kabel og deler av mikrofonen i aluminiumsfolie.

Jeg har ikke funnet opp disse tingene selv, men lest og sett tips på nett. Ingen av dem fungerte for meg. Det er egentlig litt trist fordi mikrofonen er rimelig dyr og skal ha høy lydkvalitet. Men det ikke altså ikke veiene for meg.

Derfor endte jeg opp med å bestille en rimelig mikrofon fra AliExpress som hadde fått god omtale. Dette er altså en Boya BY-MM1. Det jeg har rukket å teste så langt så har ikke denne problemer med at det er apparater med wifi eller bluetooth i nærheten.