Hello Sanity.io

Goodbye Strapi

Laster inn bilde
Bilde av olia danilevich fra Pexels

Bilde av olia danilevich fra Pexels

Den gangen Sanity.io var i oppstarten så fikk bedriften jeg jobbet i tilgang til en tidlig utgave. Sanity.io var fortsatt i en slags beta, om jeg husker korrekt. Men det ble ikke noe mer ut av det. Likevel var Sanity.io inne på radaren min. Det skulle komme godt med noen år senere.

Jeg har blogget og jeg har drevet med nettsider privat lenge før Y2k var noe alle fryktet. Jeg har prøvd ut utallige CMS. Jeg har aldri klart å slå meg til ro med å bli satt i bås hvor CMS-et bestemmer eller begrenser friheten eller bestemme hvordan ting skal se ut.

Jeg har som så mange andre utviklere forsøkt å lage mitt eget. Det er noe jeg kan anbefale deg å prøve selv. Det er mye lærdom i det. Men ikke tro at det kommer til å gi noe avkastning, bare fryktelig mye jobb. Jeg har også lekt mye med SPA og statisk sidegenerering. Av ulike årsaker har jeg en forkjærlighet for sistnevnte.

Jeg gikk i en felle

For noen år siden kom jeg tilfeldig vis over Strapi. Et hodeløst CMS hvor man enkelt kan sette opp sin egen datamodell direkte i nettleseren og i kombinasjonen med Gridsome så kunne man med små grep bygge seg en nettside. Raskt og enkelt.

Men siden jeg ikke blogger så ofte og Strapi den gang var i en betautgave så fulgte jeg ikke med på oppdateringene og til slutt kom det breaking changes som tok ned alt jeg hadde lokalt. Det var faktisk flere steg og ikke bare en versjon jeg måtte oppdatere til. Her måtte jeg evt. gå tjenesteveien og den skulle vise seg å være veldig lang.

Sanity.io ble redningen

Så fremfor å bruke timer på å få min lokale installasjon til å fungere igjen så var det langt lettere å dumpe databasen og se seg etter noe nytt. Da dukket selvsagt Sanity.io opp fra glemselen. Oh boy å den hadde modnet de siste årene!

Ikke nok med det. Med noen få linjer med kode og kommandoer så hadde jeg Sanity.io oppe å gå både lokalt og hos Netlify. Helt uten å anstrenge meg har jeg altså alt kjørene i skyen. Ikke bare Sanity.io men også den ferdigbygde koden. For selvsagt er det noen som har laget en pakke med det jeg nå vil si er et godt trekløver: Sanity.io, Gridsome og Netlify.

Nå skal jeg ikke gå i dybden på de tre. Det finnes mange gode kilder der ute for de alle også kombinasjonen som jeg gikk for.

Dette innlegget er eldre enn 1 år. Hele eller deler av innholdet kan være utdatert eller ikke aktuelt lengre.

Helge Johnsen

Dette er mitt private nettsted. Jeg jobber til daglig som seniorkonsulent i et Norsk IT-selskap. I denne bloggen skriver jeg om store og små ting som rører seg i min private verden. Bloggen består stort sett av tips, egne prosjekter og tanker. Les mer om meg her.

Har du noen tanker eller kommentarer om dette blogginnlegget så finner du meg på en rekke sosiale medier.