Jenter kan å kode!

Mandag 26. februar holdt Kodeklubben Hamar en egen jentekveld hvor jenter i alderen 6 til 18 år var invitert til å få en smakebit på hva vi i Kodeklubben driver med. De fikk prøve seg på Lego Mindstorm og Micro:bit. Helt fritt for guttelus!

Målet for Kodeklubben Hamar i 2018 er å få med flere jenter.

Det er dessverre slik at det ligger mekanismer i samfunnet som hindrer jenter i å lære seg nødvendig kunnskap for å bli digitale skapere. «Jenter skal være forbrukere av digitale medier, ikke skapere av det» er beskjeden vi sender ut til barn og unge.

I den samme aldersgruppen (6–18 år) er det omtrent like mange gutter og jenter som driver med idrett, musikk og friluftsliv. Det er ingen grunn til at digital teknologi skal være noe annerledes. For når det gjelder å være digitale forbrukere er det svært liten forskjell mellom gutter og jenter!

Dette ønsker vi i Kodeklubben Hamar å gjøre noe med. Ved å arrangere en egen kveld kun for jenter viser vi både de voksne og barna selv at det ikke er noe i veien for at jenter kan bli dyktige skapere.

Laster inn bilde
Jente som koder en Micro:Bit
Foto: Kristine Jorskogen

En ting er sikkert: jenter kan å kode! Det beviste vi til gangs denne kvelden på Hamar Katedralskole. Både under og etter arrangementet meldte mange jenter seg på den ordinære kodeklubben som arrangeres seks kvelder utover våren.

Vi ønsker å sprenge glasstaket og gi jentene like gode muligheter som guttene til å bli digitale skapere og innovatører.

Følg Kodeklubben på Facebook for informasjon og oppdateringer https://www.facebook.com/kodeklubbenhamar/

Samme kveld fikk vi i Kodeklubben Hamar lov til å spe på sendeplanen til NRK med to ulike innslag og radio dagen etter.

**Direktesending TV: Distriktsnyheter Østnytt 26.feb. 2018 kl. 18:50 **https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestnytt/DKOP99022618/26-02-2018#t=4m59s

Repotasje TV: Distriksnyheter Østnytt 26.feb. 2018 kl. 22:55 https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestnytt/DKOP97022618/26-02-2018#t=2m44s

**Repotasje radio: Distriktsprogram — Hedmark og Oppland 27. feb. 2018 **https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-hedmark-og-oppland/DKHE01004218/27-02-2018#t=1h51m56s

Dette innlegget er eldre enn 1 år. Hele eller deler av innholdet kan være utdatert eller ikke aktuelt lengre.

Helge Johnsen

Dette er mitt private nettsted. Jeg jobber til daglig som seniorkonsulent i et Norsk IT-selskap. I denne bloggen skriver jeg om store og små ting som rører seg i min private verden. Bloggen består stort sett av tips, egne prosjekter og tanker. Les mer om meg her.

Har du noen tanker eller kommentarer om dette blogginnlegget så finner du meg på en rekke sosiale medier.