Kidsa trenger ikke lære koding

Laster inn bilde
Dansere

Gi barna dramakurs og musikktimer før robotene begynner å danse

Kidsa trenger ikke lære koding. Gi barna dramakurs og musikktimer før robotene gjør dem overflødige. Det haster.

Dette skriver Nina Andersen-Borud i et innlegg i Dagens Næringsliv.

Når jeg var barn fikk jeg høre det samme. I år 2000 vil roboter styre verden, vi ville ha flyvende biler og middagen vil bestå av en pille ikke helt ulik tyggegummien til Willy Wonka og alle vil være uten arbeid. Den eneste jeg visste om på 90-tallet som faktisk trodde på flyvende biler i 2000 det var Frithjof Arngren. Samtidig så hadde jeg et håp om at han visste noe alle vi andre ikke visste om.

Men jo nærmere vi kom lanseringen av endret verdensbilde, flyvende biler, roboter og arbeidsledighet jo større ble frykten for Y2k. Alt fokus ble flyttet over til at alle datamaskiner skulle slutte å virke i samme øyeblikk vi klirret i glassene og klokken slo 00:00 natt til 1. januar 2000.

Vi glemte robotene, de flyvende bilene og Willy Wonka sin tyggegummi. På NRK hadde de livesending fra ulike steder i landet. De kunne fastslå at ingenting hadde endret seg og at det var lys i Keplerstjernen av Vebjørn Sand utenfor Gardermoen.

Hopper vi enda noen år tilbake, til samme år jeg ble født, hadde The Buggle en kjempehit med sangen Video Killed The Radio Star. Sangen ble skrevet to år tidligere men var fortsatt aktuell og nådde hitlistene verden rundt. For når VHS nå var på vei til å bli allemannseie så var det mange som fryktet fremtiden til radioen.

Nesten 40 år senere så kan vi trygt si at vi lytter mer enn noen gang. Spesielt om vi slår sammen alle verdens radiokanaler, lydbøker og podcaster. Ingenting av dette hadde jeg fått om ingen før meg kunne kodet de linjene med kode. Den koden som gjør det mulig for at jeg kan høre på radio fra aller verdens hjørner eller høre på P4 Misjonen når det passer meg best.

Laster inn bilde
Kvinne med hodetelefoner
Dagens digitale teknologi gir oss muligheten til å lytte mye mer enn tidligere
Dette innlegget er eldre enn 1 år. Hele eller deler av innholdet kan være utdatert eller ikke aktuelt lengre.