Min erfaring med Rebil

Jeg solgte bilen min til Rebil

Laster inn bilde
Min erfaring med Rebil

Jeg solgte min aldrende Ford Mondeo til Rebil og må si jeg er overrasket over hvor god prosessen var og hvor godt jeg ble ivaretatt av før, under og etter salget. Her tar jeg en kort oppsummering på hvordan prosessen var for meg.

Etter at vi fikk oss ny bil så ble først nr. 2 bilen solgt til Nettbil. Så ble det som var nr. 1 bilen degradert til nr. 2 bilen. Skille mellom den nye og den gamle bilen ble såpass stor at den gamle ble stående mer eller mindre ubrukt. I vinter med temperatur ned til -29°C og med mye småkjøring og korte avstander så trivdes ikke den gamle dieselbilen. Det var på tide å la den få en eier som kunne ta den med på langkjøringer og gi den kjærlighet og varme.

Det var heller ingen tvil om at verkstedregningene på den begynte å nærme seg tangeringspunktet til verdien på bilen. Selv om jeg har kostet på den en del og hatt årlig service. Siden jeg ikke har et egnet lokale, verktøy eller kunnskap til å mekke på bil så var det på tide å la noen andre ta over eierskapet til en ellers så fantastisk bil.

Selge privat eller til forhandler?

Jeg hadde nok fått en langt høyere sum igjen for den om jeg hadde lagt den ut på Finn.no. Men da hadde jeg også sittet med ansvar for evt. fremtidige feil på den. Sistnevnte er skummelt nok til at jeg ikke ville selge den privat. I tillegg alle som evt. skulle komme og se på den, prøvekjøre, prute osv osv. og med fare for å ikke få solgt den på lang tid.

Rebil

Jeg tok kontakt med Rebil via deres nettsider. Vipps ble jeg oppringt av en hyggelig kar som tok en prat. Vi snakket om bilen og jeg fikk etter korts stund tilsendt et skriftlig tilbud.

Så avtalte vi en visning via video og gikk igjennom all servicehistorikk. Jeg kan anbefale å ha alle kvitteringer etc. klar før videovisningen.

Så skrev vi avtale og en uke senere dukket det opp en hyggelig kar som hentet bilen. Samme dag var pengene på konto.

Overrasket

Etter min tildligere erfaring så var dette en langt mer effektiv og kundevennlig opplevelse. Selv om prisen kunne vært bedre så forstår også at Rebil ønsker å tjene penger og trenger det siden de nå tar alt ansvar for reklamasjon, kostnaden for salg/annonsering etc. Så alt i alt slapp jeg unna med en enkel jobb og "betaler" det i form av å få igjen en lavere sum enn om jeg hadde solgt den privat.

Vil jeg anbefale Rebil? Ja. Jeg er overrasket over hvor enkelt og raskt det gikk og hvor greie de var med å gjøre før, under og etter salget.