Helge Johnsen

Tanker, historier og idéer

ESPHome på en Raspberry Pi

ESPHome på en Raspberry Pi

Dette innlegget er mest en huskeliste for meg selv. Men jeg deler den med deg i tilfelle du trenger å sette opp ESPHome på en Raspberry Pi.

Les ESPHome på en Raspberry Pi
Home Assistant Core via Raspberry Pi OS Lite

Home Assistant Core via Raspberry Pi OS Lite

Her kommer et nerdennlegg om hvordan jeg har innstallert og kjører Home Assistant Core på en Raspberry Pi 4 via Raspberry Pi OS Lite. Innlegget er langt og inneholder mange detaljer. Av den grunn er det perfekt for en nybegynner.

Les Home Assistant Core via Raspberry Pi OS Lite
Bilde av en datamaskin som viser nettleser

Papegøye

Med noen enkle linjer med JavaScript skal vi få nettleseren til å gjenta det vi sier, til og med få vite hvor mye klokka er.

Les Papegøye
Ryze Tello

Kontroller Ryze Tello via Node.js

I 2017 slo DJI seg sammen med Intel og Ryze Technology og skapte den lille dronen Ryze Tello. Dette er en relativt rimelig drone. Denne lille dronen har mye muskler under panseret som blant annet en SDK som er tilgjengelig via Wi-Fi. I dette innlegget skal jeg presentere en av mange muligheter til å kontrollere dronen ved å bruke Node.js og noen innebygde biblioteket for å sende kommandoer til å styre dronen direkte fra terminalvinduet.

Les Kontroller Ryze Tello via Node.js
Mobiltelefonene var langt mer spennende før

Mobiltelefoner er kjedelige

Kanskje en litt drøy påstand. Min mobiltelefon i dag er langt kraftigere og kan utrolig mye mer enn min første datamaskin. Den gir også mye mer underholdning og mer for pengene enn de første mobiltelefonene jeg hadde. Likevel er de ikke så spennende nå som før. La meg forklare.

Les Mobiltelefoner er kjedelige