Helge Johnsen

Tanker, historier og idéer

Bilde av klosser som staver SEO

Har søkemotoroptimalisering gått ut på dato?

Har SEO (søkemotoroptimalisering) gått ut på dato? Har kampen blitt så hard at man kun kan vinne nye besøkende via markedsføring? Eller er det fortsatt noe man kan gjøre for å komme høyt opp på søkeresultatene?

Les Har søkemotoroptimalisering gått ut på dato?
Mann sitte på kjøkkenet og spiser mens han ser på en skjerm

Hjemmekontorets skjebne, vil det overleve?

Pandemien har herjet i Norge i snart 2 år. Brått ble den "milde forkjølelsen" til noe så mye større enn hva vi trodde og regjeringen stengte ned hele Norge mens vi på TV så skrekkbilder fra andre land hvor helsesektoren knelet.

Les Hjemmekontorets skjebne, vil det overleve?
Stack Overflow the key macropad

How to setup Stack Overflow keyboard

Stack Overflow The Key Macropad, how to program the buttons and macro. This blog post is an addition to the official instruction for setting up and programming Stack Overflow The Key Macropad.

Les How to setup Stack Overflow keyboard
Bilde av temperaturmåler

Xiaomi luftfuktighet- og temperaturmåler i Home Assistant

I dette innlegget ser jeg på hvordan jeg trådløst samler inn og viser temperatur og luftfuktighet i Home Assistant fra de fleste rom i huset. Jeg bruker Xiaomi LYWSD03MMC, ESP32 mikrokontroller og en Raspberry Pi med Home Assistant installert.

Les Xiaomi luftfuktighet- og temperaturmåler i Home Assistant
Eksempel på element som strekker seg fra kant til kant i nettleser

Bleeding edges

Noen ganger så lager UX elementer som skal bryte ut av en fast bredde og gå helt fra kant til kant i nettleseren. Det ser ofte bra ut men er ikke alltid like lett å kode. Her kommer jeg med et gammelt triks fra ermet som kan løse det.

Les Bleeding edges