Helge Johnsen

Tanker, historier og idéer

Eksempel på element som strekker seg fra kant til kant i nettleser

Bleeding edges

Noen ganger så lager UX elementer som skal bryte ut av en fast bredde og gå helt fra kant til kant i nettleseren. Det ser ofte bra ut men er ikke alltid like lett å kode. Her kommer jeg med et gammelt triks fra ermet som kan løse det.

Les Bleeding edges
Bilde av en mobiltelefon med Facebook logo som er overstrøket

Jeg avfulgte deg på Facebook

Jeg er inne i et aldri så lite privat prosjekt på Facebook hvor jeg avfølger grupper, firmaer, personer, artister osv. i et forsøk på å rydde opp i strømmen av informasjon som bombarderer meg.

Les Jeg avfulgte deg på Facebook
Hva er JSON-LD?

Hva er JSON-LD og hvordan kan det forbedre nettsiden din?

JSON-LD er mikrodata satt i system og brukes av søkemotorene til å skille elementer fra hverandre og etablere fakta rundt innhold på en nettside. Formålet er å tilby et mer organisert innhold på nett og tilgjengeliggjøre fakta for søkemotorene. JSON-LD er i dag en standard som er kjent for de som jobber med SEO og innholdprodusenter for nett.

Les Hva er JSON-LD og hvordan kan det forbedre nettsiden din?
Bilde av et bord med mennesker som sitter med ulike enheter som datamskin, mobil, nettbrett osv.

Hva er headless CMS?

Hva er et headless CMS? Hva er et CMS? Det får du svar på her og jeg ser på fordelen og ulempen til de og hva du bør velge.

Les Hva er headless CMS?
Bilde av en dataskjerm som viser mange bilder

Angi bildestørrelse for å unngå layout shift

Ved å angi bildestørrelse på IMG-tagen så kan nettleseren kalkulere plassen som bildet kommer til å bruke før det vises. På den måten kan man forhindre layout shift mens innholdet på en nettside lastes.

Les Angi bildestørrelse for å unngå layout shift