Helge Johnsen

Tanker, historier og idéer

Hva er JSON-LD?

Hva er JSON-LD og hvordan kan det forbedre nettsiden din?

JSON-LD er mikrodata satt i system og brukes av søkemotorene til å skille elementer fra hverandre og etablere fakta rundt innhold på en nettside. Formålet er å tilby et mer organisert innhold på nett og tilgjengeliggjøre fakta for søkemotorene. JSON-LD er i dag en standard som er kjent for de som jobber med SEO og innholdprodusenter for nett.

Les Hva er JSON-LD og hvordan kan det forbedre nettsiden din?
Bilde av et bord med mennesker som sitter med ulike enheter som datamskin, mobil, nettbrett osv.

Hva er headless CMS?

Hva er et headless CMS? Hva er et CMS? Det får du svar på her og jeg ser på fordelen og ulempen til de og hva du bør velge.

Les Hva er headless CMS?
Bilde av en dataskjerm som viser mange bilder

Angi bildestørrelse for å unngå layout shift

Ved å angi bildestørrelse på IMG-tagen så kan nettleseren kalkulere plassen som bildet kommer til å bruke før det vises. På den måten kan man forhindre layout shift mens innholdet på en nettside lastes.

Les Angi bildestørrelse for å unngå layout shift
Tegnet illustrasjon av to mennesker som peker på en skjerm

Hvorfor jeg har mitt eget nettsted

Trenger vi utviklere eget nettsted, blogg og portifolio? Svaret er ikke helt sort/hvitt og mange utviklere presentere sitt arbeid på nett og bruker egne sider til å eksperimentere med ny teknologi. Hva gjør jeg og hvorfor har jeg mitt eget nettsted?

Les Hvorfor jeg har mitt eget nettsted
Bilde av brikker som danner ordet HTML

Statisk sidegenerering

De som kjenner meg og som kanskje har lest bloggen min de siste årene har nok ikke unngått å høre meg snakke varmt om statisk sidegenerering. Så hvorfor brenner jeg så varmt for det? Jo nå skal du høre (lese)!

Les Statisk sidegenerering