Helge Johnsen

Tanker, historier og idéer

Mann som trykker på en skjerm

Universell utforming på nett

Jeg ble spurt om jeg kunne holde et innlegg på et frokostmøte om universell utforming. Det er jo fryktelig populært med slike frokoster. Som kjent så er frokost dagens viktigste måltid. Sies det da. Til tross for utallige forsøk på å overtale meg så takket jeg høflig nei. Flere ganger.

Les Universell utforming på nett
Kjære posten - vi to må snakke sammen

Kjære posten - vi to må snakke sammen

Les Kjære posten - vi to må snakke sammen
Bilde av en robot

Nå kommer de å tar arbeidet vårt, disse robotene!

Robotene kommer til å ta arbeidsplassene våre! Ja, du har sikkert lest eller hørt den påstanden før? Hvis du er riktig gammel nok, eller fulgte med i historietimen, så husker du sikkert at dampmaskinen gjorde sitt inntog i form av jernbane, skipstrafikk og industrien. Siden da har ingen vært i arbeid.

Les Nå kommer de å tar arbeidet vårt, disse robotene!
AKG K141

Ny puter til AKG K141

AKG K141–over 22 år gamle. Litt slitt i kantene, støvete etter å ha vært lagret i boden i mange år. Men like gode og kan fortsatt den dag i dag konkurrere med de fleste moderne hodetelefoner. Ikke rar jeg ikke kan kaste disse.

Les Ny puter til AKG K141

Jenter kan å kode!

Mandag 26. februar holdt Kodeklubben Hamar en egen jentekveld hvor jenter i alderen 6 til 18 år var invitert til å få en smakebit på hva vi i Kodeklubben driver med. De fikk prøve seg på Lego Mindstorm og Micro:bit. Helt fritt for guttelus!

Les Jenter kan å kode!